keskiviikko 28. joulukuuta 2011

joululahjaompelut

Raksakommentti alkuun: Olli tuli eilen jo kuudelta kotiin! Ei ollut paljoa vaihtoehtoja, kun myrsky katkaisi sähköt. Sähköt palasivat tänään puolilta päivin ja Olli jatkoi laatoitusta. Nyt on melkein kaikki iso laatta laitettuna. Tällä hetkellä Olli on lisäämässä viimeistä vesieristyskerrosta vessaan ja kodinhoitohuoneeseen, joten niitä pääsee laatoittamaan huomenna.

No nyt niille parille mun ompeluista kiinnostuneelle kuvat joululahjaksi menneistä ompeluksista. Vielä huonolla liimaharsolla tehtynä tuli Roosa Daalian Miia ja Juha -kummien Elli Lyydia -tytölle housut. (Elli on kuukauden Roosaa nuorempi. Kivaasti sointuvat nimet yhteen. Samaan linjaan sopii myös Roosan 2 kk vanhempi pikkuserkku Oulusta, joka on Minttu Maaria.) Kuvassa Ellin housut ovat Roosalla sovituksessa.


Miia sai myös imetyspaidan. Miia on lähes 10 cm mua pidempi, joten lisäsin helmaan ja hihoihin pituutta verrattuna omiin paitoihini, mutta muuten tein samalla kaavalla. Miialla kun meinaa yleensä muuten sopivat paidat olla napapaitoja. Arvatenkin perheestä löytyy tolleri. Itse asiassa kaksin kappalein: Jojon veli ja Daisyn äidin sisko

Roosan Emma ja Pasi -kummien 1-vuotias Eetu sai apinapaidan. Kaava on lähes suoraan Ottobren syksyn numerosta. Mallina ollut poika oli hyvin paljon Eetun näköinen ja muutenkin tuo apina sopii Eetulle hyvin. Muistaakseni Pasi haaveili vielä vauvan ollessa mahassa apinatapetista lastenhuoneeseen. Alunperin ajatuksenani oli tehdä jonkinlainen bortsupaita, mutta apina muutti mielen. (Perheestä löytyy siis bortsu...) Olkasaunat on siirretty hieman eteen ja monet saumanvarat on tikattu litteiksi. Ohjeessa resorit oli risareunaiset, mutta musta ne olisi nauttäneet hölmöiltä sik-sakattuina, eikä mulla ole saumuria. Ohjeen ohi tein myös lerpakkeen suojaamaan kaulaa vetoketjulta.


Tuukan Elina ja Pertti -kummien lapset saivat myös omat paitansa. Perheestä löytyy neljä bortsua ja Sintti (parson). Veikan (4,5 v.) paidan applikaation olen muokannut netistä löytyneestä bortsun valokuvasta. Applikaation laitoin kylkeen siten, että bortsu juoksee Veikan rinnalla.


Väinö on innostunut työkoneista ja koska Royal-tuotteella sattui juuri joulun alla tulemaan ihana työmaa-kangas, päädyin sittenkin tekemään lahjan siitä. Kaava on sama kuin apinapaidassa. Tässä kuvassa näkyy suurempana veteketjulta suojaava lärpäke.

2 kommenttia:

  1. Multa oli mennyt tämä postaus ihan ohi!!! Tosi hienoja on kyllä, varsinkin tuo bordercollie! :D

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista