perjantai 2. joulukuuta 2011

Muuta tekemistä...

On tullu vähän kommenttia, kun en oo päivittänyt blogia. Kolme syytä:
1) On ollu muuta tekemistä iltaisin
2) Kun olen yrittänyt päivittää joko yhteys ei ole toiminut ollenkaan, hitaasti tai sitten se on jumittunut viimeistään alkuun päästyäni.
3) Roosan unirytmit heittelevät

Iltaisin aika on mennyt nyt ompelemiseen. Lapset saivat Miialta ja Juhalta Roosan ristiäisten aikaan kivat Kimperin pipot. Olivat niin kivat ja helpon oloiset ommeltavat, että ostin pirteän kankaan ja nyt meillä on sellaisia pipoja kaikilla ja ompeluinnostus kasvoi. Ompelin vihdoin jo Tuukan odotusaikana kankaaseen piirtämäni imetyspaidan ja Daisylle manttelin. Kelit kuitenkin kylmenevät ja treeneissä pääsee koiran lihakset jäähtymään tauoilla ilman manttelia vaikka turkkia olisi ennemmänkin kuin Daisyllä. Sitten vasta hoksasin katsoa Millan maitotyttö-blogia, niin innostus alkaa olla jo intohimo. Nyt pää pursuaa ideoita, joita haluaisin toteuttaa ja kankaita on tilattuna pari muovikassillista. (Myös Polan tehtaanmyymälästä sai kivasti 1 e/m ja 2 e/m kankaita. Valikoima oli kyllä melko suppea) Tähän hieman kuvia ompeluksistani.
Daisy "the vinttikoira" manttelissaan. Nauha on väliaikaisesti kanttinauhaa, kun en ole ehtinyt etsiä sopivaa vahvuutta olevaa nauhaa. Lopullinen nauha pitää ommella hieman taaemmaksi.


Sitten tilasin netin kautta kankaita ja siellä oli erikseen linkki voimistelukankaisiin, josta osui tuo ihana hippikukkakangas silmään. Koska Mimosa on innostunut voimistelusta ja luultavasti pukuja "joutuu" vastaisuudessakin ompelemaan, niin päätin aloittaa niiden harjoittelun jo nyt. Mielestäni onnistui hyvin kolmesta mallipuvusta oman kaavan kautta.


Tytöt äidin ompelemissa housuissa. Uskokaa tai älkää: HOUSUT ja vielä ei-pinkit/punaiset on yksi Mimosan lempivaatteista. Ja onhan se kangas aivan ihanan pehmeää.


Nyt tökkii yhteys taas niin pahasti, että yritetään edes tämän pätkän julkaisua... Pitänee marssia Saunalahden liikkeeseen. Menee hermot tähän.

Lisäys 14.12.
Vielä Tuukan norsupaita. Tämä on Ottobren kärsäeläin kaavalla ja ensimmäinen applikaationi. En alkuun tajunnut, että liimaharsoa on paperilla ja ilman. Mulla oli tietysti sitä väärää ja vaikka yritin kikkailla leivinpaperin avulla, niin liima hävisi sen verran, ettei kroppa tarttunut enää kunnolla paitaan. Tämä selityksenä pienelle vinoudelle. Muttei sitä Tuukan päällä ehdi huomata.


Lisäksi olen ommellut imetyspaitoja ja joululahjoja, joiden kuvat tulee vasta saajiensa nähtyä ne. Tänä vuonna meiltä saa lahjoja vain lapset. Syönyt tuo rakentaminen, auton lämmityksen laitto ja renkaiden uusiminen (totta kai Espacessa on se kutakuinkin kallein mahdollinen rengaskoko, jossei erikoisrenkaita huomioida) tilit niin tyhjiksi. Eikä aika riitä ommella kaikille. Enkä osaiskaan tehdä aikuisille sopivia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti