sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Joulupäivitys

Olli katsoo taas jotain typerää rikossarjaa. Niitä tuntuu olevan vähintään kaksi joka illalle klo 21 jälkeen, osa raaempia ja ahdistavampia osa ihan hyviäkin. Ompelut on joulutauolla, eikä mulla ole nyt mitään sopivan kevyttä järkevää kirjaa, joten päivitetään sitten tätä.

Laitetaas taas vähän lvi-firman mokia vanhojen lisäksi.
1. Kurakaukaloon on kyllä suunniteltu ja tehty viemäröinti, mutta veden tulo puuttui. Se olisi pitänyt tulla myös lattiavalun läpi, mutta nyt se on vedetty teknisestä tilasta katon kautta. Onneksi ovat lähes vierekkäin.
2. Pyykinpesukoneelle ei ole kumpaakaan. Tuloa eikä viemäröintiä. Ne pitää sitten vetää kalusteiden takana lavuaarilta viereisestä nurkasta. Huoneen keskellä olevaan lattiakaivoonkaan vesiä ei oikein voi johtaa.
3. Puulämmitteisessä saunassa pitäisi olla lukemieni lehtien mukaan kaksi tulo- ja poistoilmaventtiiliä (yht. neljä). Meillä on kumpaakin vain yksi. Onneksi sauna on tilava, eikä toivottavasti käy sitten tukalaksi. Jos käy, niin pitää kai puhkaista venttiilit suoraan ulos. ;)
Ok, kaikki nää ois voinu itekin huomata jo silloin, kun asioille olisi voinut tehdä jotain helpommin, mutta ei tuollaisiin tajua tällaiset ensikertalaiset kiinnittää huomiota. jotenkin sitä kuvitteli, että kun antaa homman ammattilaiselle ja maksaa siitä, niin ammattilainen pitäisi huolta, että tällaiset asiat on kunnossa.

Talo Värjölä-blogissa on todettu varsin osuvasti: "Jos talosta haluaa kunnollisen... ...tulisi rakennuttajan ennen hommaan lähtemistä omata asiantuntemusta vähintäänkin seuraavissa asioissa: Arkkitehtisuunnittelu, Rakenne- ja elementtisuunnittelu, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu"

Ennen joulua meillä oli lattianhiomakone vuokralla. Kiva, kun käy tässä vaiheessa ilmi, että betonista olisi pitänyt hioa pinta (liima) rikki. Olisihan se ollut helppoa vetää silloin kesällä, kun ei ollut edes ulkoseiniä. Yksi iso alue ja pölyt olisi menneet taivaan tuuliin. Nyt on väliseinät paikoillaan ja kaikenlaista tavaraa sisällä. Makuuhuoneissa olevien kipsilevypinojen ja kalusteiden alta jää vielä käsin hiottavaksi. Käsin Olli hioi jo wc:n ja khh:n eikä kuulemma ollut ihan kamalaa hommaa.

Kylpytiloja lukuun ottamatta kiviseinät on tasoitettu ja osa jo pohjamaalattu. Keittiön vesieristys on lähes valmis (lattiasta puuttuu enää kaksi kerrosta) ja wc & kodinhoitohuoneesta on vielä lattioiden vesieristys aloittamatta, seinät ovat valmiit. Tänään Olli laatoitti lattiaa leivinuunin edestä porraskuiluun. Tehdään vähän "väärässä" järjestyksessä lattia ennen kattoa ja seinien viimeistelyä. Kattoa ei voida laittaa vielä umpeen, koska sieltä tulee menemään useita sähkövetoja, joita ei ole vielä tehty. Täytyy sitten vain suojata lattiaa. Kodinhoitohuoneessa on jo kitattu levykatto ja muualle tulee mdf, joten ei pitäisi olla kovin sotkuista puuhaa.

Laittelen lähipäivinä joulukuvia ja joululahjaksi ompelemani vaatteiden kuvat. Kuvien latailu kestää niin kauan, että nyt olen järkevä ja lähden nukkumaan. (Tuo kirjotuksen kello pitäisi varmaan muuttaa jostakin, kun näyttää ihan omiaan. Kello on nyt 23.53, piti just ennen julkaisua käydä imettämässä. Syöttäessä mietin, että ehkä kello näyttää aloitusaikaa, jollain väärällä aikavyöhykkeellä, kun julkaisun suhteen ei mene minuutitkaan oikein)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti