tiistai 13. joulukuuta 2011

Lasten kuulumisia ja seinien tasoitusta

Laitetaas ilman kuvia, jos onnistuisi. (Edellisessä kirjoituksessa selityksiä). Lisäilen ehkä kuvia myöhemmin. Kuvia lisätty 14.12.

Lapset
Roosa aloitti soseet viime viikolla. On aika innoissaan niistä. Varsinkin, kun saa syödä samassa pöydässä muiden kanssa ja hyvin maistuu. Pari viikkoa Roosa on noussut jo konttausasentoon, joten on ollut vain ajan kysymys, milloin lähtee liikkeelle. Eilen leikkasin lattialla kivaa voimakaskontrastista kirahvikangasta. Se oli sopiva yllyke ja Roosa seurasi kangasta perässä, kun yritin mennä karkuun. Taktiikka on sama kuin Mimosalla oli eli kämmenet tiukkaan lattiaan ja veto (erinomaista lattian moppausta). Toistaiseksi pääsee siis eteenpäin vain paljaalla lattialla, mutta ei mene varmasti kauaa, kun onnistuu karheammallakin alustalla.


Tuukalla oli musta silmä. Fiksuna poikana sammutti valot meidän huoneesta ja juosi suoraan päin meidän sängyn päätytolppaa. Kuvassa silmä on jo hieman parantunut, eikä musta yläluomi näy. Lisää Tuukan kakka-juttuja. Yleensä Tuukka nimeää kakkapökäleensä tyyliin: "Tuli Tuukka ja Mimosa, tuli Roosa ja tuli isi ja tuli äiti" ja sitten niille monesti sanotaan "hei hei" pönttöä vedettäessä. Tässä eräänä päivänä: "Tuli vieraita. Tuli Hallin mummo ja tuli Arsi ja tuli Soile." :D


Mimosalla on tulevan sunnuntaina ensimmäinen voimisteluesitys seuran pikkujouluissa. Muistaa tosi hyvin liikkeiden järjestyksen, mutta esityksessä on ohjaajat edessä tekemässä (ryhmässä on myös 2007 syntyneitä). Sillan teko on ollut Mimosalle vaikeaa, lähinnä se käsien varaan nousu. Jumpattiin kotona yksi päivä ja huomasin sillan sujuvan paremmin. Mimosa paljasti harjoitelleensa yöllä sängyssä... Itseasiassa tulee oma nuoruus mieleen, kun venyttelin sängyssä, jollen saanut unta.

Raksa
Ennen lämpöjen laittoa kaivettiin (siis Olli kaivoi) lämpökaivoa enemmän esiin, kun sähkövarausten putkista autotallin ja talon väliltä ei mennyt vaijeri läpi. Pientä lisähommaa... Siihenhän se kaivo oli osunut suoraan putkien päälle. Onneksi lämpöelementtiin jäi jopa 10 cm väliä. Olisikohan mennyt lattian valua uusiksi (tuskin) vai miten lie se oltaisiin pitävästi korjattu. (Lvi firma oli siis neuvonut poraajan väärään kohtaan).
Pienet harmaat putket ovat niitä sähköjohtaja varten olevia ja iso musta on se lämpöelementti.


Olli on väsännyt ikkunoihin smyygejä ja pielilautoja. Mutta se edistyy hissukseen (ja on nyt kokonaan tauolla), kun joka ikkunaan täytyy sovittaa osat erikseen, työstää ja maalata ennen kiinnitystä.


Talossa on lopulliset ovet ja lukot.
Yläkerrankin lattialämmitys on asennettuna ja osittain myös levytettynä, joten ylös on saatu hieman alhaalta tavaraa. Metallilevyjen pitäisi tasata putkissa virtaavan veden tuomaa lämpöä laajemmalle alueelle. Tässäkin hommassa Ollin piti vahtia putkimiehen työn jälkeä ja korjuuttaa sekä korjailla itse perässä.


Lähes kaikki seinät on levytetty. Vain sen verran puuttuu levyjä, että loput sähkövedot saa tehtyä. Mä oon kittaillut kodinhoitohuonetta, vessaa ja keittiötä. Olli on tasoitellut kiviseiniä. Joululomalla on tarkoitus saada wc ja khh köyttökuntoon. Vesieristeen laittoon tulee maanantaina ammattilainen kaveriksi. Hyvä, kun tuli tutustuttua tämän kaupunkiasunnon kylpyhuoneremontin yhteydessä. Kodinhoitohuoneen ja keittiön kalusteet sekä keittiön kodinkoneet laverisängyn kanssa ovat jo pienimmässä makuuhuoneessa. (Huone ei ole valmis.)
Takapihan koira-aitausta muutettiin siten, että koirat pääsevät siihen suoraan takaovelta. Misti protestoi aitausta yhtä paljon kuin ennenkin. Jos portti on auki saattaa vaellella aitauksessakin, mutta jos portti on kiinni istuu paikoillaan ja tuijottaa tympiintyneenä jumittaen lihaksiaan kylmässä hangessa.

Nyt ehdin vielä tämän vuorokauden puolella nukkumaan, jos pidän kiirettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti