maanantai 23. toukokuuta 2011

Pikkuhommia aurinkoisena viikonloppuna

Viikonlopun oli tosi mukava sää ja aitatolppien pystytys aloitettiin lauantaina. Ostettiin myös kaasugrilli tontilla tapahtuvia ruokailuja helpottamaan ja tuomaan vähän vaihtelua einesten lämmitykselle. Elina oli Veikan ja Väinön kanssa käymässä tontilla. Juuri kun Elina sai kasattua grillin valmiiksi alkoi Tuukka oksentamaan kaaressa. Parakissa riitti siivottavaa... Onneksi Tuukka ei ollut syönyt juuri mitään koko päivänä, joten siivoaminen oli siedettävää. Kaikki mitä Tuukka illan aikana söi tai joi tuli ulos, joten pidettiin parempana, että mä lähdin Tuukan kanssa kotiin yöksi ja Olli jäi Mimosan kanssa vaunuun. Tuukkaa harmitti, mutta kotona oli vaihtopetivaatteet tarpeen.

Sunnuntai oli tosi aurinkoinen ja lämmin. Tuukka voi jo normaalisti, olisikohan ollut auringonpistos. Saatiin juntattua päivän aikana noin 40 aitapaalua (tontin takalaita). Olisi tarkoitus aidata rakennusajaksi vain osa takapihasta, jotta koirat eivät vaeltele ympäriinsä ja käy räksyttämässä ohikulkijoille, jollei huomata ottaa koiria ajoissa haltuun. Lopullinen aita tulee etupihan puolellekin. Luultavasti etupiha lauta-aitaa, mutta muu ihan 120 cm verkkoaitaa. Tulee näinkin ihan kiitettävästi hintaa aidalle. Järjesteltiin vain hieman talopaketin pinoja, mutta pressutettiin herkimpiä uudelleen. Leikkimökkikin alkaa olla runkoa vaille siirrettynä meidän tontille Himasilta, jossa se on ollut säilytyksessä vuoden päivät. Saunan pata on kätevä, joten saatiin tehtyä iltapesut tontilla lapsille, jonka jälkeen pääsivät molemmat vaunuun nukkumaan. Me päästiin sitten vielä jatkamaan hommia ja itsekin iltapesun jälkeen suoraan nukkumaan ilman väsyneenä autolla ajoa. Johonkin sekin päivä mennä hujahti ja mun ihonväri muuttui taas punaiseksi. Onneksi lasten iho kestävää huomattavasti äidin ihoa paremmin aurinkoa. Tuukan hattu oli tänäänkin jatkuvasti häviksissä, vaikka puhuttiinkin ja Tuukka kertoi itse myös Mimosalle, että hattu pitää olla tai voi tulla taas oksennus.

Maanantaina oli ihan mukavaa ja leppoisaa heräillä vaunussa. Olli meni pyörällä töihin, että "herää tähän päivään". Me mentiin autolla peräkärryn kanssa perässä kaupunkiin. Puukeskuksella oli viimeisiä päiviä muuttomyynti (-50%), joten Olli kävi ostamassa mm. terassitarvikkeita. Harmi vaan, ettei terassilautoja ollut enää. Tontille saapui myös maalämpökaivon poraaja. Kaivo osui hyvin lähelle talon ja autotallin välistä lämpöelementtiä, muttei vissiin kuitenkaan ihan osunut. Kaivosta oli kuulemma tulvinut älyttömästi vettä jossain välissä (50 m3/h eli vähän vajaa kuutio minuutissa). Täyttyipähän taas lähiojat... Tälle päivälle oli päässyt 100 m syvyyteen. Pitäisi päästä 200 m, jotta riittäisi, mutta saa nähdä pääseekö. Sitten pitää kustantaa kaksi kaivoa, jollei pääse riittävään syvyyteen. Kiva, kiva ...lisämenoja...

Kamera ei ole taaskaan mun saatavissa, joten kuvat odotuttavat edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti