perjantai 20. toukokuuta 2011

lattiavalu

Hallin mummo tuli keskiviikkona meille, joten pääsin illalla auttelemaan Ollia ihan rauhassa. Lisäksi piti vähän siivota ja imuroida autoa, koska sillä oli huolto torstaina. Olli teki autotallin varaston oven eteen muotin liuskaa varten, jotta siihen saa sitten laittaa ylimääräisiä betoneja, jos lattiavalusta jää yli. Lisäksi laitettiin yhdessä höyrynsulkumuoveja raudoitusten alta seinämille.

Torstaina olimme jo 6.30 tontilla, koska valuporukka oli tulossa seitsemään. Jouduimme kuitenkin lähtemään siitä melko pian, koska auto piti viedä huoltoon ja Mistille oli fysioterapia-aika Kouvolassa klo 9.30. Palatessani Mistin kanssa Kouvolasta puolilta päivin poikkesin tontille, jossa valu oli ohi ja pintojen hierrys jo käynnissä. Iltapäiväksi oli luvattu sadetta, joka alkoikin juuri kun lähdimme mummon ja lasten kanssa leikkipuistoon. Eipähän tarvinnut sinä päivänä käydä kastelemassa valuja (jottei kuivu liian nopeasti ja halkeile). Illalla oli Mimosan hoitopaikan "Kuninkaan linnan juhlat", joissa kävin Mimosan kanssa. Kyllä oli taas hienosti suunniteltu seikkailurata, jolta lasten piti kerätä helmiä erilaisia tehtäviä suorittaen, jotta saatiin kuningattaren timanttikoru takaisin noidalta. Mimosa ei olisi malttanut lähteä kotiin ollenkaan.

Tänään perjantaina oli vihdoin aurinkoista ja lämpimämpää, joten kävin aamulla koirien kanssa tontilta lenkillä ja ottamassa talopaketin pinojen päältä pressut pois. Siis niiltä, joissa pressut olivat edes pysyneet. Onneksi koko viikonlopuksi on luvattu lämmintä ja aurinkoista, joten saadaan kuivateltua tuotteet ja purettua pinot hieman ilmavammiksi sekä samalla järjesteltyä niitä hieman käyttövaiheen mukaan. Saadaan sillä ne myös sopivampiin ryhmiin niin, että pressut yltävät sopivasti ja pysyvät paremmin.
Menimme iltapäivällä koko perheellä mummolla vahvistettuna tontille. Lapset innostuivat uusista lattioista ja varsinkin autotallin lattialla olevasta vesilammikosta. (Hyvin oli kaadot kohdillaan, koska kaikki vedet oli kerääntyneet lattiakaivojen ympärille.) Ennen kuin huomattiinkaan oli lapsilta hävinnyt vaivihkaa vaatteet päältä ja "uima-allas" otettu käyttöön. Pienen leikin lomassa tuli aika monta liukastumista ja muksahdusta. Onneksi vaunusta löytyi pyyhe ja saimme pestyä lapset vesisuihkulla (jottei betonipölyä jää iholle). Siirryimme trampoliinin kasaamiseen. Olli muovitti talon lattiaa, jotta kosteus säilyy lattialla. Muoveja pidetään viikon päivät. Yöksi tulimme kotiin, mutta seuraavan yön taidammekin olla vaunussa. Mummo lähti illalla ajamaan kotiaan kohti. Olli ja Pasi kävivät hakemassa työkaveriltamme joutavan saunan padan, jolla saamme lämmitettyä tontilla pesuvettä. Ettei tarvitse sitten jatkossa mennä likaisena tai kylmällä vedellä peseydyttyä nukkumaan, jos jäädään/Olli jää vaunuun yöksi.
Lisäilen kuvia lattioista ja uimamaistereista joskus myöhemmin. Tuskin huomenna, koska tontilla ei toimi kuin gsm-verkko, niin kuvien lataaminen kestäisi iäisyyden. Toivottavasti saamme sinne joskus lähiaikoina 3g-verkon (kaapeli maksaisi julmetusti).

Huomenna saamme aamusta aitatolppia Luumäen kyllästämöltä ja pääsemme aloittamaan aidan rakentamisen joskus talopaketin pinojen uudelleen latomisen jälkeen. Odotan kyllä jo innolla sitä, ettei huomenillalla tarvitse höykyttää lapsia ajoissa kotiin nukkumaan, vaan saadaan jäädä vaunuun. Sunnuntaiaamuna voin olla erimieltä vaunussa nukkumisen ihanuudesta, jos en löydä mahani kanssa kelvollista nukkuma-asentoa vaunun hieman kovemmilla patjoilla. Varsinkin, jos kaikki kolme koiraa tunkevat nukkumaan meidän sänkyyn...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti