maanantai 2. toukokuuta 2011

Anturan valu ja muurausta

tortai 28.4.
Talon ja autotallin anturoiden valu. Molemmissa oli muotti tehty harkoista. Talon osalta muotti muovitettiin, mutta autotallin osalta ei. Niinpä kävimme iltasella irroittelemassa harkot valusta. Suurin osa lähti oikein mukavasti lapiolla harkon alta vivuten, vain muutamaa tuotti hieman enemmän työtä. Kiertelimme myös joissakin rautakaupoissa, mutta ainoa mitä saatiin ostettua oli työhanskat lapsille. Illalla pääsimme käymään Pasilla ja Emmalla saunassa.

perjantai 29.4.
Olli ja Ari valmistelivat seuraavana päivänä aloitettavaa perusmuurin muurausta sekä kävivät rautakaupoissa. Tällä kertaa reissu ei ollut lähellekään yhtä halpa kuin edellisenä päivänä, vaan mukaan lähti mm. jiirisirkkeli.
Taloon tuli päivän aikana lähes kokonainen ensimmäinen kerros perusmuuria.

lauantai 30.4., vappuaatto
Olli ja Ari lähtivät aamusta tontille muuraamaan. Menimme lasten, mummin ja koirien kanssa tontille yhden aikaan, jolloin minä pääsin tutustumaan koirien ja navigaattorin kera tuleviin lenkkimaastoihin. Ihan kivat lenkkireitit sieltä löytynee, kunhan oppii välttämään pahimmat ryteiköt. Ensi syksyn vadelmapaikka on jo tiedossa. Kolmelta lähdimme lasten kanssa valmistautumaan Pertin synttäri/vappujuhliin. Samalla otimme Ollille vaihtovaatteet, koska Olli ja Ari jäivät vielä muurailemaan. Saivat juuri ajoissa ensimmäisen kerroksen valmiiksi.


sunnuntai 1.5.
Sinnikkäästi se Olli vain lähti tontille mummin ja ukin kyydillä, eilisestä huolimatta. Ari autteli Ollin toisen kerroksen muurauksen alkuun, jonka jälkeen he lähtivät jatkamaan matkaa kotiin päin. Aamulla Olli oli katsonut vesisateen tulevan ennusteen mukaan tälle alueelle kello yhdeltä, joten kiirettä piti. Tähtäsimme lasten kanssa tontille kahdeksitoista muka hakemaan Ollia. Muuraus oli ehkä vajaassa puolessa välissä ja aloin autella mm. suojaamalla jo valmista osiota muoveilla. Lapset viihtyivät pääosin omissa leikeissään, välillä autellen aikuisia. Sadetta tuli jokusen lumihietaleen verran, joten pizzojen haun kannustamana homma jatkui kuuten asti illalla, jolloin toinen kerros oli lopulta valmis ja paikat siivottu.


maanantai 2.5.
Paluu arkeen eli arki vain oman perheen voimin. Tänäänkin sateli hieman lunta ja tuntui uskomattomalta, että viime viikolla tarkeni mainiosti t-paidassa. Olli vei lapset hoitoon ja mä suuntasin tontille viemään parakin avaimia asennusporukalle (olivat unohtaneet ottaa ne perjantaina mukaan). Siellä ne jo olivatkin täydessä työn touhussa kello 7.30. Ollaan oltu ainakin tähän asti todella tyytyväisiä asennusporukkaamme (Moniurakointi SaTo oy). Työt hoituvat ja saamme heiltä auliisti neuvoja ja pientä apuakin autotallin osalta, vaikkei se kuulukaan heidän sopimukseensa.
Töiden jälkeen Olli lähti Pasin kanssa muuraamaan kolmannen kerroksen. He huomasivat "pienen" fiban autotallin muurissa. Yhden kulman linjalanka lähti ojuripuun väärältä puolelta, joten kulma oli 5 cm liian sisällä. Kolmannessa kerroksessa he korjailivat virhettä leveämmällä harkolla (tuo osuus jää joka tapauksessa maan sisään. Patolevyissä ym. joutuu hieman kikkailemaan. Onneksi asennusporukka oli vielä paikalla antamassa ohjetta virheen paikkaamiseksi. Kolmas kerros oli valmis yhdeksän maissa illalla.
Talossa on menossa neljäs ja viimeinen harkkokerros.
Mimosalla oli tänään lääkärineuvola. Pituutta oli tullut 3,5 cm lisää puolessa vuodessa, ollen nyt 107,5 cm ja painoakin jo hieman yli 18 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti