keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Edistyy vähän kaikkialta

Eipä ole tullut päiviteltyä, kun on tuntunu ettei ole mitään kerrottavaa, vaikka päivittäin jompi kunpi onkin ollut hommissa. Mutta kun katsoo otettuja kuvia, niin kyllähän niistä kerottavaa löytyy. Nyt jos vaan yhteys pelaa ja Roosa suvaitsee nukkua, niin tulee taas oikea kuvapläjäys. Laitan nyt ihan suosista vaan kuvausjärjestykseen.


Tässä aiemmin mainitsemani eteisen katossa oleva kotelointi, jonka reunoille tulee led-nauhat. Kotelossa menee siis iv-putki, keskuspölynimuriputki ja sähköjä. Kotelo on leveä, koska haluttiin kauttaaltaan yhtä leveä kotelo ja iv-putkessa on tylsä mutka.


Tässä kuvassa näkyy keittiön tasot. Lieden ulokkeeseen kivitaso ja muuten harmaa laminaatti.


Tässä erinomainen syy muuttoon. Ainakin mun mieli lepää, kun saa katsoa tuollaista maisemaa olohuoneen ikkunasta sen sijaan, että näkee suoraan kadulle kuten tässä kaupunkiasunnossa. Jos nyt joskus viitsii edes pitää sälekaihtimia auki tuossa näyteikkunassa. Kuvan vasemman reunan paikkeilta ollaan tallusteltu lumikengillä koirien kanssa metsään lenkille. Eipä ole paljoa muuta liikettä metsässä näkynyt. Muutamia jäniksen jälkiä, joskus hirven ja viimeksi bongasin myös toiset lumikenkien jäljet erään metsäautotien läheisyydessä.


Tässä taloa etupihalta. Auton takana näkyvä maakasa on ollut mukavana liukumäkenä. Jos lapset on mukana pitää parkkeerata autot taaemmas. Kerran kun oli kova pakkanen "sovittiin" ettei lasketa mäkeä ja ajoin auton edemmäs. Tuukka halusi kuitenkin olla jonkin aikaa ulkona. Sisälle tullessaan Tuukka ilmoitti tyynesti laskeneensa auton alle (jossa pulkka oli edelleen todisteena) ja leuan alla oli haava.


Mä kittailin seiniä toissaviikonloppuna. Alakerta on nyt kitattu lähes kauttaaltaan yhteen kertaan. Noin puolet on myös hiottu kertaallen ja tehty korjauskittausta. Kittaan siis oikeastaan kolmeen kerrokseen. Ensimmäisellä kerralla kiinnitän nauhat levyjen saumoihin ja teen kohtuullisen kittauksen ja hionnan. Toisella kerroksella pyrin hyvään jälkeen ja kevyeen loppuhiontaa. Sen jälkeen pohjamaali, joka korostaa mahdollisesti jääneet kolot, jotka voi vielä kittata piiloon tässä vaiheessa.


Tällaisia "muistilappuja" löytyy ympäri taloa ja kuten muistilaput yleensäkin vain niiden kirjoittaja osaa tulkita niitä. Jos kirjoittajakaan...


Myös valokuvat ovat olleet erittäin tärkeitä muistin apulaisia. Esimerkiksi tähän kohtaan ei kovin huoletta uskalla lattiagyproceja ruuvailla saati sitten myöhemmin seinän alajuoksua luottaen vain lattiaan tehtyihin piirroksiin. (Lattia kaksinkertainan ek-gyproc, jonka päälle tulee laminaatti suihkun laattaa lukuunottamatta) Kuvassa näkyvä tussilla piirretty rasti (lähellä paksua punaista putkea) osoittaa suihkun ja Tuukan huoneen välisen seinän paikkaa.


Tässä kuvassa on Mimosan huoneen "vasen" seinä ja suihkun seinää Tuukan huoneen puolelle (siis seinä, joka oli edellisessä kuvassa vasta rasti). Yläkerran PITI odottaa rakentamistaan vasta muuton jälkeen, mutta näin nyt vain on käynyt. Myönnän, että on siinä ajatusta, ettei olisi enää pölyävää työtä, kun ilmanvaihto kytketään päälle. Ja kipsilevypinoja pitää saada tuhlattua johonkin... Putkimies sai myös tänään kytkettyä yläkerran vesiliittymiä, hanakulmia yms. kun oli seinää, mihin laittaa. Yläkerran lattialämmitys käynnistettiin myös. Kai... tai sit sitä vaan testattiin.


Tässä kuvassa seinärungot rajaavat Tuukan huoneen. Ovi tulee vinosti seinien kulmaukseen. Vaatii pikkasen enemmän työstöä sellainen ei-suorakulma.


Porrasaukkoa. Tuohon tulee noin kuusi metriä korkea seinä alakerrasta yläkerran kattoon.


Suunnitelmat muuttuivat yllättäen keittiön välitilalaatan suhteen. Vesieristyksentekijällä oli autotallissa kymmenen ylimääräistä laattaa, joita tarjosi meille. Laatta on aika pramea enkä olisi ikinä kaupasta ottanut sitä (varsinkaan hintansa puolesta), mutta päivän katseltuani mallilaattaa tuossa tulevalla paikallaan olen alkanut tykästyä siihen. Tämäkään laatta ei ole aivan tasainen, vaan hopeiset kohdat ovat urilla, mutta pinta on lasitettu ja siten helpompi pitää puhtaana. Kodinkoneet ovat rosteriset, joten sopinevat yhteen. Vasemmalla siis "uusi" laatta ja oikealla "vanha". Tuota kivijäjitelmää tulee kyllä suihkutiloihin, yhden laatan levyinen raita molempien suihkujen taakse ja kiukaan ympäristöön alueelle, johon paloturvallisuus estää panelin laiton.


Sama vähän kauempaa kuvattuna.


Kylpytiloissa on käynyt Suhina vesieristystyössä. Viime iltana/yönä Olli laatoitti saunan lattian.


Tällainen kylpyhuoneen tilanne oli tänään lähtiessäni lasten ja koirien kanssa puoli kuuden aikaan. Puoli kymmeneltä sain puhelimeen kuvan laatoitetusta seinästä. Kuulemma kivijäljitelmä-tarjouslaatta on aika haastavaa laitettavaa, kun haluan sen puskusaumaan... Eli vasen seinä on laatoitettu (paitsi alin ja ylin rivi) ja ikkunaseinä ikkunan alle (täytyy käydä osatamassa leveämpää kulmalistaa ikkunan kulmiin). Katon alaslaskun rakenne on vielä hieman pohdinnassa. Tuntuu olevan kahta tapaa. Joko siten, että ilma pääsee kiertämään alaslaskun ja todellisen katon välissä tai sitten estämällä ilman pääsy täysin kyseiseen väliin ilmansulkumuovilla.


Mimosa kävi eilen hammaslääkärissä, joka irroitti Mimosaa jo kuukauden heilumisellaan kiusanneet alaetuhampaat. Pitää ottaa huomenna kuva... Meidän isolla tytöllä on siis jo rautahampaita tulossa. Toinen on jo puhjennut, toinen kuultaa läpi.

Kävin Didaan kanssa viikonloppuna epävirallisissa agilitykisoissa. Rata meni ihan kivasti ja tuntui tosi helpolta ja suoraviivaiselta Ollin treeneihin verrattuna. Daisy tosin himmaili vähän. En uskaltanu vaatia tarpeeksi ja selvästi uusi tilanne vaikutti hieman Iipanaan. "Helppoudesta" huolimatta päädyttiin hylkäykseen, kun Daisy reagoi hieman liian herkästi ohjaukseen ja meni kahden putken pään välistä toiseen putkeen menon sijaan ja sitten ohjasin itse väärään päähän putkea. Mutta on tuo Daisy mahtava koira, jolla on paljon potentiaalia. Kisaavien radalle ei osallistuttu, koska kepit on vielä hieman hakusessa, eikä viitsitty lähteä pilaamaan niitä kisassa sähläämällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti