perjantai 21. lokakuuta 2011

Sattumien summa

Tänään ei mennyt ihan putkeen. Olli lähti aamusta raksalle (pitkä viikonloppu = syysloma) ja meidän piti mennä lasten kanssa perässä. Arvioin Roosankin jo piakkoin heräävän ja tunti siitä oltaisiin hyvässä lykyssä myös matkalla kohti raksaa. Tarkoitus oli saattaa pihaa talvikuntoon eli siivota. No, Roosa vain nukkuin ja nukkui. Olisin soittanut jo siinä vaiheessa Ollille, ettei ihmettele missä viivytään, mutta huomasin Ollin puhelimen kotona pakastimen päällä. Kymmeneltä oltiin kuitenkin Espacessa, mutta auto ei hyrähdäkään. Kojetaulun valot kyllä syttyi, muttei mitään muuta. Olisin vieny edes puhelimen, ottanu hieman valokuvia (kamerakin oli mukana) ja mahdollisesti jättänyt Tuukan ja Roosan sinne siksi aikaa, kun Mimosalla olisi klo 12 keskustan lähistöllä Japrossa tukipohjallisten sovitus. Ei auttanut kuin suunnitella bussikyytiä Japroon. Kävin kotona vaihtamassa siistimmän takin ja kiiruhdettiin pysäkille, jossa meinasin soittaa putkimiehelle, että kertoisi meidän ongelmista Ollille. Eikä ollut todellista! Puhelin jäi tietysti toisen takin taskuun. Eipä siinä auttanut kuin talsia takaisin kotiin ja kävellä kauemmalle pysäkille seuraavaa eri reittiä kulkevaa bussia odottamaan. Päästiin ajoissa sovitukseen ja vielä kotiinkin. Lapset oli tosi reippaita. Kävelyä kertyi kuitenkin useita kilometrejä. Raksalle eivät enää silti jaksaneet lähteä, vaikka Olli olikin tullut käymään kotona. Roosa uinaili lähes kahteen joten olisin päässyt raksalla jopa siivoilemaankin. Auto ei käynnistynyt päivälläkään, eikä asiaa olla ehditty tutkia sen kummemmin.

Viikko sitten aloitettiin taas sisarusuinti. Isommat arvatenkin nauttivat ja Roosakin oli heti innolla mukana. Roosa kääntyy jo varsin ketterästi selältä mahalleen. Väliin pitääkin juntata se nukkumaan mennessä peitoilla kyljelleen, jotta saa unen päästä kiinni, ettei käänny mahalleen kurkkimaan.

Olli ja Kane asensivat myös viikko sitten autotallin lamellioven. Autotallista ja sen varastosta on nyt levytetty sekä seinät että katto. Tekninen tila alkaa olla jo täynnä eli siellä on jo lämminvesivaraaja ja lämpöpumppu. Viime viikolla mulle lupailtiin, että tällä viikolla saisi jo lämmityksiä käyntiin, mutta ehkä ensi viikolla sitten. Makuuhuoneiden seinät on levytetty toiselta puolelta, eikä enempää tehdäkään ennen sähköjen vetoja. Keittiön ja eteisen välillä on seinän runko, mutta siinä taas odotetaan putkien laittoja ennen yhtään levyä. Väliseiniä alkaa siis olla jo ihan kivasti, mutta esim. kittamaan ei voi alkaa ennen lämpöjä. Myös ulkoseinien sisäseinät odottavat lämpöjä, jotta voidaan lisätä 50 mm villaa ja levyt höyrynsulkumuovin päälle ilman riskiä siitä, että väliin jäisi kosteutta. Ja autotallin kattoon odotetaan edelleen hieman lisää tiiliä! Ensimmäisen kerran niiden perään kyseltiin Mittava-kodilta jo puolitoista kuukautta sitten. Samalla kerralla ilmoitettiin kuljetuksessa vioittuneesta ikkunan karmista. Skaala-ikkunalta soitettiin tällä viikolla uudesta karmista, kun olivat saaneet vasta pari päivää sitten tiedon...

Huomenna onkin taas uinti aamusta. Mä jään varmaan lasten kanssa kaupungille etsimään synttärilahjaa ja Olli käy raksalla ennen Väinön synttäreitä. Onneksi kaupungin ja kodin väliä pääsee bussilla vaunujen kanssa kätevästi ja ilmaiseksi!

Ai ja Roosallekin tuli ylimääräinen neuvolakäynti, painokontrolli... Pituus-paino suhde humahti alas 10 yksikköä. Taitaa kyllä Roosan kasvukäyrä mennä ihan Mimosan ja mun käyrien muotoisesti eli hieman laskua odotinkin. Lähinnä sen ripuloinnin takia seuraillaan nyt ainakin kerran ylimääräistä.

Tähän kerrostaloasuntoon ostettiin suihkunurkka, mutta saatiin oikea 90x90 pohja, mutta seinät 80x80. Onni onnettomuudessa huolivat sillä syyllä palautukseen (yksi ilta poissa raksalta meni sen asennuksen aloittamiseen). Alettiin nimittäin miettiä myös sen käytännöllisyyttä. Olisihan se ihan kiva ettei lattia jäisi märäksi suihkun (ja vielä kuivaamisenkin) jälkeen, mutta kun suihkunurkka on paikoillaan sitä ei saa enää siirrettyä eikä lattiakaivoa tai sen alustaa pääsisi lainkaan putsaamaan. Täytynee hommata jossain vaiheessa jonkinlainen suihkuseinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti