keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Tilannepäivitystä

Jaahas, mitäs kaikkea tässä on taas ehtinytkään tapahtua reilussa kuukaudessa? Tuukan synttäreitä juhlittiin 19.8. hieman etuajassa. Synttäreiden kunniaksi Tuukalta lähti hiukset. Roosalla oli kastejuhla 27.8., jolloin koko nimeksi virallistettiin Roosa Daalia.

Talo edistyy hiljalleen. Pääasiassa Olli uurastaa yksinään. Soile ja Arsi ei päässy ristiäisiin, joten he kävivät meillä ristiäisiä edeltävänä viikonloppuna ja Arsi jäi Ollin avuksi vielä torstaihin asti (Olli isyysvapaalla ko. viikon). Silloin rakennus etenikin huiman harppauksen ja Ollin epätoivokin helpotti hetkeksi. Pojat tekivät hommia pikkutunneille asti (pienellä nestetankkauksella) ja yöpyivät vaunussa. He pellittivät piiput (Arsin sanojen mukaan, korkealla olokaan ei enää jännittänyt, kun tuli tarpeeksi pimeää...) laittoivat parvekkeelle lattian, useita ikkunoita paikoilleen, nostivat yläkertaan kaikki yläkerran ikkunat ja parvekkeen oven, laittoivat höyrynsulkua seiniin ja katon koolauksia sekä villoittivat ja levyttivät autotallista suurimman osan. Nuo siis ainakin, jotain saattoi unohtuakin, kun en itse ollut kovinkaan paljoa paikalla. Ristiäisten jälkeen äiti ja Pena jäi vähäksi aikaa avuksi, jolloin autotalli sai koolaukset ja panelointi pääsi hyvään vauhtiin. Tänään laitettiin autotalliin viimeiset panelit. Talokin on jossain välissä tullut kokonaan paneloiduksi. Tänä iltana Olli laittoi talossa lisää höyrynsulkua ja koolaili. Huomiseks on luvattu sadetta, joten me kuulemma laitetaan lisää ikkunoita paikoilleen. Isommat lapset on vielä huomenna hoidossa. Toivottavasti Roosa nukkuu huomenna paremmin kuin tänään, niin pääsen enemmän avuksi.

Kylpyhuoneen ja saunan kiviseinät ovat valmiit. Muurari aloitti takan muurauksen ristiäisiä edeltävällä viikolla eli 22.8. alkaneella viikolla. Mä olin ottanut netistä mieluisan takan kuvan ja muokannut sitä hieman paintillä sekä piirtänyt siten, että kuva oli sekä takan että leivinuunin puolelta ja vielä sivustakin. Kuvasta oltiin vielä juteltu muurarin kanssa aiemmin. Nyt tiistaina 6.9. mentyäni pitkästä aikaa raksalle pääs itku (huom. synntyksen jälkeiset hormonit...), kun takka ei ollut sinne päinkään, mitä olin toivonut. Siitä oli tulossa sellainen persoonaton laatikkomainen möhkäle. Alkaessani suunnitella takkaa, mulla ei ollut muuta mielessä kuin että haluan pilarit takan molemmin puolin. Niistä ei ollut jälkeäkään. Onneksi muurari tuli piakkoin töihin ja saatiin sovittua korjauksia. Ei se alkuperäisen mukainen ole, mutta nyt siitä on kyllä tulossa oikeastaan aika kiva.

Lvi-kaveri on ollut myös laittelemassa kaikenlaisia putkia välikattoon ja kait eristellyt joitain jossain siellä vielä korkammalla.

Roosa Daalia 28.8. (kuvattu ristiäisiä seuaavana päivänä, joka on edistystä, koska Mimosan "ristiäispotretin" muistin kuvata vasta pari viikkoa ristiäisistä ja Tuukan seuraavalla viikolla)


Autotallin koolausta 28.8.


Autotalli tänään päivällä. Iltaan mennessä loputkin panelit oli paikoillaan ja lisäksi tämän päädyn otsa- ja räystäslaudat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti