tiistai 27. syyskuuta 2011

Ehdimpäs saada toisen tekstin tälle kuulle. On vähän tämä kirjoitustahti hidastunut... Hyvässä lykyssä laitan vielä huomenna kuvia, jos muistan ottaa huomenna kameran mukaan raksalle. Tarinat menee kyllä lapsipainotteisiksi, kun en ole taaskaan päässyt itse paljoa osallistumaan rakentamiseen.

Ollilla on loppuviikko viimeiset isyysvapaat ja isommat lapset on keskiviikon sekä perjantain hoidossa. Josko Roosa antais mun autella Ollia hommissa. Voi olla turha toivo, kun Roosa on nukkunut nyt lähiaikoina niin lyhyitä päikkäreitä ja hereillä ollessaan jo kaipailee seuraa ja haluaa itsekin touhuta. Roosa on ollut nyt viikon ripulissa, mutta hyvin kasvaa (tänään oli neuvola 60,4 cm ja vähän alle 6 kg) eikä ole kuivunut. (Tarkistin: keliakia ei ilmene vielä imetysaikana...) Yöunetkin on nyt katkonaisempia, mutta paljon huonomminkin voisi olla. Lisäksi Roosa sai tänään molempiin reisiin rokotteet. Rota-tehoste päätettiin jättää seuraavaan kertaan.
Roosa kääntyy kyljeltä mahalleen (ja muutaman kerran vauhdilla pää lattiaan kolahtaen siitä selälleen. On siis noussut niin korkealle käsien varaan, ettei ole hallinnut itseään ja "kaatunut" siitä ympäri.) Tarttuu myös leluun.Mimosa on aloittanut jumpan joukkuevoimistelu-ryhmässä (tiistaisin), joka on hieman tavoitteellisempi kuin temppujumppa. On aika innoissaan jumpasta, kuten myös äiti, kun pääsee käymään kaupassa vain kahden lapsen kanssa, koska jumppa on sopivasti Prisman vieressä. Syksyn Mimosa käy myös Lassiloikassa, jossa pääsee kokeilemaan viittä eri liikuntalajia kahdesti. Viime torstaina oltiin kaikkien lasten kanssa sateessa suunnistamassa Roosa rintarepussa.


Tuukasta ei ole nyt valitettavasti julkaisukelpoista kuvaa. Tuukan kanssa kaikki lähtemiset on tuskan takana, kun pitää taas pukea eikä voi vain lähteä. Toisaalta Tuukka lähtee erittäin mielellään varsinkin hoitoon ja on aina tosi iloinen hoitopäivien jälkeen. Tuukalla oli myös tänään neuvola. Lyhyesti kortin tekstejä: "Eläväinen, motorisesti taitava, kielenkäyttö monipuolista,äänteitä vielä puuttuu" Jep, ainakin D puuttu, koska Tuukan puheessa meidän vilkas Daisy on Lazy (=laiska).

Ja sitten RAKSAtilanne. Kaikki ulkovuoraukset on tehty ja lähes kaikkialla on jo höyrynsulkumuovi ja sisäkoolaukset. Autotallissa on tallin ja varaston välisen seinän runko ja sen yläosa kokonaan valmis (paloseinä). Autotalli on lähes valmis ensi viikolla tulevaa puhallusvillaa varten. Ennen kuin talossa voidaan laittaa katon puhallusvilla täytyy yläkerran katoon laittaa harjan kohdille höyrynsulku, koolaukset ja pieni kerros villaa sekä eristää muutamia läpivientejä. Kaikki ikkunat ovat nyt paikoillaan. Yksi on vain väliaikaisesti kunnes saadaan uusi tilalle, koska tässä oli karmi viottunut. Puhallusvillan ja ovien asennuksen jälkeen lvi-porukka sais tulla laittamaan oman osuutensa, niin voidaan alkaa lämmittää taloa. Takka on kyllä valmis ja ihan kiva. Leivinuunissa on "kinkkuluukku" eli tavallista isompi luukku, mutta huonoa siinä on se, että se aukeaa alaspäin, joten kainalo voi palaa muutamaan kertaan... Alkuun takassa poltetaan vain kynttilää kaksi viikkoa, jotta ilma lähtee liikkumaan takasta piipun kautta ulos ja muuraukset kuivuvat hiljalleen. Tekninen tila on piakkoin valmis tai ainakin ylimääräistä työtä aiheuttanut sähkökaappi on vihdoin seinässä kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti