torstai 30. kesäkuuta 2011

Perheen kasvu hidastaa rakentamista...

Koitetaas tehdä taas pientä päivitystä.

maanantai 20.6.
Piippujen muuraus. Piipuilla pituutta 9 m. Toinen piipuista kuvattuna kattoa kohti. Ei olisi minusta ollut keikkumaan tuolla katon rajassa ja samalla nostelemaan piipun harkkoja...


tiistai-torstai 21.6-23.6
villoitusta, levytystä ja maalausta. Torstaina kävin yliaikakontrollissa hieman aikaisessa, koska oli tulossa juhannuspyhät. Siellä todettiin, että kohdussa ei ole lähes lainkaan lapsivettä ja päädyttiin käynnistämään synnytystä. Torstaina aloitettiin lievällä ballonki-menetelmällä ja pääsin vielä yöksi kotiin.

perjantai 24.6.
Mut laitettiin oksitosiinitippaan ja tietysti koko ajan piti olla supistus- ja vauvan sydänkäyrällä eli piuhoissa kiinni. Kuuden tunnin (6h käytäntö tipalle) säännöllisten, mutta melko lievien supistusten jälkeen "karattiin" ulos kävelemään. Käytiin satamassa katsomassa kokko ja Kasinon terassilla oluella & jäätelöllä (varmaan helppo arvata kumpi otti kumpaa...) Supistukset jatkuivat, mutta Ollin oli silti järkevämpi lähteä kotiin nukkumaan.

lauantai 25.6.
Aamulla taas tippaan. Eilen oli jo havaittavissa, että vauvan sydämen syke laski supistuksen aikana, kun olin istumassa. Sen vuoksi tipan määrä oli pidetty normaalia alhaisempana. Tänään syke romahti hetkeksi kokonaan. Ehti jo hieman säikäyttää, mutta palasi lopulta. Tämän jälkeen en saanut kuin maata ja aamupalakin vietiin kesken pois (sektion varalta). Lopulta tyttö kuitenkin syntyi ihan normaalisti kolmen aikaan. Painoa oli ihan kiitettävästi 3,8 kg (torstain ultran perusteella max 3,5 kg) ja pituutta 50,5 cm. Isän soitettua kotiin Mimosa kuului huutavan innoissaan Tuukalle, että nyt se syntyi. Mimosa ja Tuukka kävivät katsomassa kolmen tunnin ikäistä siskoaan.


sunnuntaina 26.6. Olli pääsi viimein takaisin raksalle ja levytys jatkui. Katonrajan levyjen loveus on aikaa vievää puuhaa. Jotain muutakin siellä on tehtynä, mutten ole pysynyt oikein kärryillä...

maanantaina 27.6. Ari ja Tuula lähtivät. Me taasen saatiin sairaalasta lupa lähteä vauvan kanssa kotiin. Raksapäiviin tuli taas rajoituksia. Keskiviikkona käytiin kaikki raksalla. Torstaina tuli Hallin mummo vuorostaan kylään, jotta Olli pääsisi paremmin raksalla ja mulla olisi lasten ja koirien hoitoapua.

Talon pääty 29.6. Kaikki talon pikkuikkunat on levytetty umpeen ja avataan vasta myöhemmin. Lisäksi meidän makuuhuoneen ikkuna jätettiin myös umpeen, että saatiin alkuun jokin nurkka kunnolla säältä suojaan.


Olli näpertävässä talon etupuolen levyjä (29.6.).

1 kommentti: